8-годишно американче написа книга за 4 дни

Самиздатът се превърна в хит в местната библиотека и вече 135 души са заявили, че искат да го наемат

Свят
12:33 - 09 Февруари 2022
2302
8-годишно американче написа книга за 4 дни

Книга, написана и илюстрирана от осемгодишно момче, което лично я е оставило в библиотека в щата Айдахо, е най-търсената напоследък, 135 души са заявили, че искат да я наемат, съобщиха от библиотеката, предаде ЮПИ.

Алекс и Сюзън Хелбиг от Бойс, Айдахо, казват, че осемгодишният им син Дилън им казал през ноември, че е написал книга и тайно я е оставил в общинската библиотека.

"Подготвил е книгата само за четири написа книга за 4 дни дни", каза Алекс Хелбиг за Си Ен Ен. Родителите не били изненадани, че синът им е решил да остави творбата си в библиотеката. Те споделят, че Дилън често създава книжки с комикси от пет до десет страници, но се изненадали да научат, че е написал и илюстрирал сам томчето от 88 страници.

"След като Дилън ми каза, че е оставил книгата си в библиотеката, им позвъних с молба да я открием, защото реших, че е заведена в отдела за забравени вещи", разказа майката Сюзън Хелбиг. "Те намериха книгата, харесаха съдържанието ѝ, въобще цялата книга".

Библиотекарката Пейдж Бийч, която е намерила тайно оставената книга от Дилън, каза, че с колегите решили, че книжката е твърде добра и я включили в каталога на библиотеката.

В нея се описват преживяванията на Дилън по Коледа, когато се взривява украсата на коледното дърво и пътуване във времето до първия му Ден на благодарността.

От библиотеката казват, че книгата се е превърнала в хит и вече 135 души са заявили, че искат да я наемат. Дилън бе удостоен с награда за млад писател, учредена от библиотеката. Оттам казват, че много издателства вече са се свързали с тях с предложения да издадат книгата на Дилън и предстои родителите му да вземат решение.