8 от бандата на Сако остават в ареста

Останалите седем разбойници спецсъдът пусна срещу 5000 лева гаранция

Топ
12:59 - 22 Ноември 2019
6555
8 от бандата на Сако остават в ареста

Специализираният наказателен съд остави в ареста осем от гангстерите в разбитата в понеделник наркобанда на Стефан Бонев - Сако в столицата. На останалите седем от тях съдът наложи парични гаранции от по 5000 лв. с мотива, че не са осъждани и са на младежка възраст – между 20 и 28 години.

При акцията на антимафиотите бандитите бяха заловени с наркотици у всеки от тях, общо 10,5 килограма. Бяха открити и 240 хил. лв., електронни везни, машинки за нарязване на марихуана и множество други доказателства за престъпната им дейност.

Обявен за международно издирване е 16-и участник в групата, на когото е повдигнато задочно обвинение, което предстои да му бъде предявено.

Специализираната прокуратура ще протестира решението на съда младежите в бандата да бъдат пуснати под гаранция. Според неофициална информация заловената група гравитира около наркобоса Стефан Бонев - Сако.

Според разследващи тарторите на бандата силово се опитвали да принудят дребните разпространители на дрога, които преди работели за разбитата по-рано банда на Радо Ланеца, да минат към тях. 

До разкриването на близката до Сако група се стигнало след показания на шестима свидетели и използването на специални разузнавателни средства.