80 битки в „Игри на волята“

Нещо за четене
16:05 - 11 Август 2020
3626
80 битки в „Игри на волята“

Във втори сезон на “Игри на волята“ зрителите на Нова ще станат свидетели на повече от 80 зрелищни битки между състезателите на Арената. Всяка от игрите тества комплексните физически способности на участниците и поставя волята им пред истинско предизвикателство. По пътя към финала всеки от тях трябва да покаже силна спортна подготовка, бързина, логическо мислене и постоянен хъс за победа.

Два екипа от инженери, строители и конструктори стоят зад подготовката на битките. Между 200 и 300 работни часа отнема тяхното планиране и изграждане. В мащабната продукция построяването на някои от игрите продължава повече от 2 дни, а разглобяването им отнема близо денонощие. Всеки детайл от конструкциите е отлично пресметнат и направен така, че сигурността на участниците да е гарантирана.

„Когато говорим за екстремни и вълнуващи неща, е важно всичко да е внимателно подсигурено. Много трябва да се смята, защото физиката не прощава грешки на никого“, коментира за Новините на Нова специалистът по изграждането на игрите Момчил Манчев – Момо.

„Много от игрите са в пъти по-трудни, отколкото се вижда на малкия екран. Изглеждат супер лесни, но като се изправиш лице в лице с предизвикателството, разбираш, че нещата не са толкова прости. На определени интервали от време трудността се увеличава. Мускулите, които те държат, се изморяват до краен предел и само волята е това, което може да те задържи до финала“, разкрива още Манчев за трудността на битките, които зрителите на Нова ще могат да проследят във втори сезон на „Игри на волята: България“ от септември.