9 месеца условно за фетишист за кражба на бикини и сутиени

Среднощеният крадец прескачал тераси, за да краде бельото на студентки

Новини
22:45 - 18 Януари 2020
3607
9 месеца условно за фетишист за кражба на бикини и сутиени

9 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок получи от Районния съд във Велико Търново среднощен крадец, който 7 пъти прескачал на тераса на главен булевард, за да краде бельото на студентки.

Задигнатите от простора на квартирата им секси бикини, сутиени, прашки, дантелени гащички и други, изброени в пълен списък, възлизат на 400 лв.

Щом бил заловен, 38-годишният мъж възстановил откраднатото, но то било негодно за употреба, пише в кориците на делото, без да се уточнява какво точно е правил с него.

Всичко започнало през септември 2018 г., когато за първи път двете квартирантки в апартамент на първия етаж установили, че простряното им на терасата бельо липсва. Първоначално решили, че някой си прави шега и не подали сигнал в полицията, но всеки месец от терасата, та даже от сушилника в хола, изчезвали по 5-10 бройки.

Така до нощните часове на 25 август м.г. В горещината вратата била отворена и в 2.30 ч. момичетата чули шум и стъпки на терасата. Изплашени, надникнали навън и видели мъжки крак да се прехвърля през парапета. Разкрещели се и побързали да затворят вратата. После отново събрали смелост да погледнат навън и забелязали бельото си, разпръснато по тротоара.

Позвънили на тел. 112, но щом полицаите дошли, бикините вече ги нямало.

Под терасата обаче открили две тротоарни плочки, с които извратенякът си помагал да се метне на балкона. Бързо влезли в следите му, заловили го и го изправили пред съда. По делото е правена съдебно психиатрична експертиза, която показва, че 38-годишният търновец преди време е страдал от фетишизъм, с лека степен на слабоумие. Можел обаче да разбира стореното и е в състояние да носи наказателна отговорност.

Среднощният крадец на бельо е сключил споразумение за условната присъда и тя е влязла в сила. Той ще трябва да плати също направените по делото разноски в размер на 303 лв.