96 нови боди камери за полицаите "на терен" в Бургас

Новини
12:45 - 04 Юли 2024
1042
96 нови боди камери за полицаите "на терен" в Бургас

Полицаите в Областната дирекция на МВР-Бургас ще бъдат оборудвани с нови 96 нови боди камери.

Те ще бъдат предоставени на всеки един от униформените, които работят на терен. Това обяви днес шефът на Областната дирекция на МВР ст.комисар Емил Павлов. Това, увери той, ще е гарант, както за защита правата и сигурността на гражданите, така и на самите полицейски служители.

олямото предизвикателство това лято, е осигуряването на пътната безопасност, посочи ст. комисар Павлов. И призова туристите да бъдат "търпеливи". Повече летовници и по-малко допуснати престъпления, обобщи той. 

Общо 425 полицейски служители ще бъдат комантировани на юг и север от Бургас през лято 2024, а в пика през юли и август тук ще пристигнат и полицаи от Румъния, Чехия, Полша и Германия . "За момента оперативната обстановка е спокойна. Ние сме направили необходимото, това да си остане така до края на сезона", обяви Павлов.

"Преди броени дни на територията на Област Бургас бе проведен световен мото събор - мероприятие, което е първо по рода си не само на територията на Бургаска област, но и в цяла България. За обезпечаването му бяха ангажирани голям ресурс и много служители, като забележете, че за близо седмица нямахме нито един сигнал за нарушаване на обществения ред, което е показателно за професионализма и добрата работа на нашите служители. Тук е мястото да отбележа, че нашите партньори от Европол ни поставиха изключително висока оценка за обезпечаването на това събитие", каза заяви пред полицейския състав директорът на ОД МВР-Бургас по време на официалната церемония във връзка с отбелязване на 145 години от създаването на Министерство на вътрешните работи. 


На събитието присъстваха представители на държавната, на местната власт, магистрати и др.