99 години от рождението на актрисата: Лили Иванова се поклони пред Мутафова (ГАЛЕРИЯ)

Общество
11:30 - 02 Февруари 2021
3785
99 години от рождението на актрисата: Лили Иванова се поклони пред Мутафова (ГАЛЕРИЯ)

"99 години от рождението на Стоянка Мутафова! Да си спомним за голямата българска актриса!", написа в социалните мрежи естрадната прима Лили Иванова. Тя бе една от първите творци, които се поклониха пред комедийната фурия на днешния й рожден ден. Двете бяха близки приятелки и имаха незабравими моменти заедно на сцената. И Стоянка, и Лили винаги са изразявали взаимното си уважение една към друга.

"На 2 февруари е родена Стоянка Мутафова. Нека й благодарим за залповете смях, с които ни е дарила, за съветите и безкомпромисни оценки, които ни е давала. Да се преклоним пред необузданата виталност, с която изживя живота си. 2 февруари ще се помни още дълго в историята на Сатиричния театър, защото Стояна беше изумителна жена и творец", споделиха от Сатиричния театър - храмът на изкуството, в който Госпожа Стихийно бедствие игра 60 години. От трупата публикуваха в социалните мрежи галерия от малко известни снмимки на голямата актриса. 

"Днес незабравимата актриса трябваше да навърши 99-годишна възраст", спомниха си за Мутафова и от Съюза на артистите в България и цитираха нейните думи: "Нямам проспани години. Нямам тихи любови."