99-годишен ветеран от Войната събра над 5 млн. паунда за болниците

Любопитно
00:10 - 16 Април 2020
4224
99-годишен ветеран от Войната събра над 5 млн. паунда за болниците

99-годишен ветеран от Втората световна война привлече повече от  5 милиона паунда, за да помогне за борбата с коронавируса във Великобритания. 

Целта на капитан Том Мур била далеч, далеч по-скромна. Искал да събере 1000 паунда и да ги дари на някоя болница. В замяна трудноподвижният възрастен господин обещал на потенциалните си дарители да направи 100 обиколки на градината си до четвъртък, ходейки с помощта на проходилка. Сега вдъхновеният ветеран казва, че няма да спре да ходи, докато не направи още 100 обиколки.

Повече от 75 000 души по света откликват и даряват пари за неговата страница за набиране на средствата от началото на инициативата му в края на миналата седмица.

Мур започва инициативата, за да благодари на "великолепния" състав на националната здравна система, който му е помогнал в лечението от рак и когато чупи тазобедрена става. Надява се да може да извърви 100-те обиколки на 25-те метра около градината си в селото, където живее, преди 100-я си рожден ден, който е в края на месеца.

Мур е роден в град Кили, Западен Йоркшир, Англия. Учи за инженер, преди да се присъедини към армията за Втората световна война, където се издига до капитан и служи в Индия и Бирма.

Сега той прави обиколки на градината си всеки ден, за да може да достигне обещаните 100, а след това обещава да продължи.

"Нека продължим и нека помним, че нещата ще се подобрят. Имали сме проблеми и преди - и сме ги преодолели, всички ще преодолеем и това" - насърчава хората Капитан Том.