А щеше да е шеф на НС: Отсвириха ген. Атанасов, няма да води листа за новия парламент

Вместо него, в Кърджали повежда хотелиерът и ресторантьор Радослав Милев

Новини
14:45 - 08 Май 2024
6655
А щеше да е шеф на НС: Отсвириха ген. Атанасов, няма да води листа за новия парламент

Позициите на ген. Атанас Атанасов май отслабват в коалицията ПП-ДБ. Шефът на ДСБ няма да е водач на листа за новия 50-и парламента. Всъщност доста знакови лица минават на заден план в изборните списъци. Пренареждането е основно при хората от “Демократична България”. 

Отстъплението на Атанасов стана ясно от  списъка с водачите, изпратен от пресцентъра на формацията, която се регистрира за участие в изборите последна от парламентарните партии. На миналите избори ген. Миналия път Атанасов беше водач в Кърджали, но коалицията не взе мандат оттам. Той влезе в парламента от листата в 23-и МИР, където беше втори. Сега в Кърджали повежда Радослав Милев - бизнесмен, има частна верига заведения и хотели, той е екссъветник  в Кърджали.

Доскорошният шеф на “Зелено движение” Владислав Панев пък изобщо не фигурира в листите. Той напусна Зелените заради решението срещу общото явяване на изборите с ПП-ДБ. Зелените бяха третата формация в дясната коалиция освен ДСБ и “Да, България”.  В Търговище пък водач отново ще бъде Илина Мутафчиева, която преди няколко месеца напусна “Зелено движение” и явно е решила да остане с ПП-ДБ.

Назад минава бившият вътрешен министър Бойко Рашков, който през април м.г. оглавяваше листата на ПП-ДБ в Перник.

Уволнената от служебния кабинет областна управителка на София Вяра Тодева, която разреши и организира демонтирането на Паметника на Съветската армия, пък влиза в две от софийските листи.

Евролистата, както се знае, води Никола Минчев, който стана фаворит на много избиратели, след като бе свален от председателския пост на Народното събрание.

Втори след него е Стефан Тафров от "Да, България", а на трето и четвърто място са поставени Даниел Лорер и Деница Симеонова от ПП. Настоящият евродепутат от ДСБ Радан Кънев е пети, а Христо Петров-Хазарта - шести. За ПП - ДБ е характерно, че избирателите им гласуват с преференции, което означава, че на вота листата може да бъде пренаредена.