А1 предлага 20% отстъпка заради голямата авария

Новини
14:29 - 09 Юни 2021
3623
А1 предлага 20% отстъпка заради голямата авария

А1 призна, че е фирмата, чийто клиенти пострадаха най-много от вчерашната голяма авария в София, която доведе до спиране на услугите в много столични квартали, а и в някои части на страната. 

"На 8 юни вечерта два отделни инцидента - токов удар и пожар в електрическата мрежа в София, причиниха техническа авария, която засегна част от клиентите на А1 на домашен интернет и телевизия. Тези инциденти предизвикаха временни прекъсвания на услугите в различни части на страната. Компанията поднася своите извинения на засегнатите клиенти и им предлага 20% отстъпка от месечния им абонамент за интернет и телевизия, която могат да заявяват на www.a1.bg", обявиха от компанията. 

Втората компания, чийто клиенти останаха без услуги за известен период от време, е "Булсатком". Тя не е обявила как ще компенсира клиентите си. 
 
Поради тежка авария в електрозахранващата мрежа в столицата вчера все още има услуги, които не работят.

При възстановителните дейности на аварията на електрическите трасета вчера следобед, която остави големи части на София без ток и изгори кабелите на основните оптични трасета, багерите на Електроразпределителното дружество прерязаха и бекъп трасетата на Булсатком, уведоми клиентите си операторът. Вали и проливен дъжд, което още повече утежнява обстановката. Нашите екипи имат да сплайсват над 1000 прерязани оптични кабела. Ремонтните дейности по отстраняване на тежката авария продължават и в момента. За съжаление, връзките до кол центъра и сайта на Булсатком също са засегнати и временно не са достъпни.