Абсурд: 5 месеца проверяват за легитимност швейцарската книжка на Георги Семерджиев

На 14 февруари 2022 г. бившият футболист е получил само акт за минаване на червено

Общество
17:22 - 29 Септември 2023
2824
Абсурд: 5 месеца проверяват за легитимност швейцарската книжка на Георги Семерджиев

Полицаи се явиха на разпит пред Софийския районен съд по делото срещу Георги Семерджиев за шофиране с фалшива швейцарска шофьорска книжка.

Като патрулна двойка те са спрели Семерджиев на 14 февруари 2022 г. - близо 5 месеца преди катастрофата на бул. "Черни връх", около полунощ след минаване на червено на бул. „България“. Тогава, по думите им, след като го спрели, той им представил швейцарска шофьорска книжка.

"Беше през тъмната част на денонощието, няма как в извънработно време да се извърши такава проверка и само описахме номерата на документа", заяви пред съда единият от свидетелите. На място Семерджиев се сдобил с един акт - за минаване на червено. Впоследствие вътрешна проверка установила, че книжката е фалшива и бил съставен още един акт на подсъдимия - за неправоспособност. 

Справката дали книжката е истинска, е направена чак след катастрофата с две жертви на бул. "Черни връх", стана ясно още в съдебната зала от показанията на свидетелите. 

Заседанието се отлага за 10 ноември. Тогава трябва да стане ясно и от експертиза дали книжката е фалшива. Експертизата се е забавила, защото документът бил в другото дело срещу Семерджиев и се наложило да се търси около два месеца.