Абсурд в Lupa.bg: Кръчмар бетонира дърветата до парламента (СНИМКИ)

„Всеки да си гледа работата“, препоръча нагъл майстор, ангажиран с безобразието

Куриози
11:32 - 17 Март 2023
7596
Абсурд в Lupa.bg: Кръчмар бетонира дърветата до парламента (СНИМКИ)

Три от малкото останали живи и големи дървета на централния софийски площад „Народно събрание” са на път да умрат, след като бяха почти бетонирани. Те от няколко дни се засипват с пясък, а от това се възползват леките автомобили, които паркират отгоре им.

Така хитреещите шофьори не само не калят гумите си, но и намират лесно място за паркиране в тази най-натоварена част от София. От днес малкото почва около дърветата, добре покрита с пясък, вече се и циментира и фугира, както обясни ядосан майстор пред Lupa.bg.

Според него от близките до дърветата шахти излиза вода, която пък заливала популярен клуб в близост. Затова собственикът на кръчмата взел мерки и решил да бетонира почвата около дърветата, която надлежно е оставена незапълнена с плочки след ремонта, който все още продължава в тази част на София.

На въпрос на Lupa.bg фугирането не застрашава ли дърветата, които и без това се броят на пръстите на едната ръка на централния софийски площад, майсторът се ограничи с наглия съвет всеки да си гледа работата.

Припомняме, че ремонтът в района доведе до безвъзвратно унищожаване на жълти павета, за които фирмата-изпълнител „Трейс Груп холд“ на видния строителен бос Николай Михайлов бе глобена със 100 000 лева. Сега обаче се върви и към подобна разправа с флората пред Народното събрание, където всяко дърво е от изключителна важност заради мръсния въздух.