Абсурд в София: Не пускат дебеланковци в тролей

Дискриминацията върви по линия номер 6, дефектна дръжка бави транспорта

У нас
15:25 - 19 Ноември 2019
6604
Абсурд в София: Не пускат дебеланковци в тролей

Водач на тролейбус по линия номер 6 в София не позволява на по-пълни хора да се качат от първата врата, видя репортер на Lupa.bg. До абсурдната ситуация се стига заради стеснени дръжки, които позволяват само фини хора на диета да се вместят в превозното средство от вратата до шофьора.

Заради ненормалното окачване на дръжките в тролея с номер 2623, шофьорът чака по 5 минути пълни хора да се промушат или поне да направят опит преди да се откажат.

Заради гафа на градския транспорт пълничка дама получи доза бъзици от младежи, които я подхванаха: "Лелче, няма как да стане, не си за тоя тролей, чакай другия".  

"Този Икарус е на поне 20 години, не може никой до ден днешен да не се е сетил, че тази извита дръжка пречи на хората да минават. Отделно от другата страна са монтирали апарат за проверка на картите, който допълнително стеснява разстоянието на пътниците", възмути се пред Lupa.bg жена, която се опита без успех да вкара пълните си торби на спирката на "Женския пазар". 

"Купила съм си карта и съм платила 50 лева, абсурдно е да не мога да се кача от първата врата", ядоса се друга пътничка. 

Шофьорът на тролея пък нервно си гледаше часовника, защото заради абсурдната ситуация се задържал повече на спирките и закъснявал по разписание, което водило до санкции. 

Lupa.bg ще направи проверка дали от "Градски транспорт" ще вземат мерки да отстранят неудобството за пътниците в тролей с регистрационен номер 2623.