Accept показаха видеото "Humanoid"

Немските хеви метъл машини пуснаха първия и заглавен сингъл от предстоящия си албум Humanoid

Новини
16:57 - 29 Февруари 2024
1029
Accept показаха видеото "Humanoid"

Немските хеви метъл машини Accept пуснаха първия и заглавен сингъл от предстоящия си албум Humanoid, който се очаква на 26 април.

Парчето е построено на типичните остри като бръснач рифове на групата, а текстът му е коментар към зависимостта ни от технологиите. Дистопичната атмосфера допълва парчето перфектно, показвайки яркия контраст между видеостената и групата, свиреща пред нея.

„Песента коментира вече вездесъщата тема за ИИ. По един особен начин, живеем във вълнуващи времена… Тази дигитална революция ще има огромно влияние, може би по-голямо от всичко, през което човечеството е минавало досега.

Индустриалната революция беше нещо огромно, но това най-вероятно ще я задмине като ефект, а сме само в началото му. И все пак, малко се страхувам, че човечеството ще се загуби и ще бъде изтикано настрана във всичко това. Песента е въздействаща и провокираща!“, казват Accept за „Humanoid“.

Бандата беше първата немска група, която избухна на международната сцена, повлиявайки цяло поколение от последващите групи. Основана пред 1976, Accept успя да се задържи на върха с безброй разпродадени концерти, хедлайнър шоута по всички международни фестивали, златносертифицирани песни, №1 позиции в чартовете и колосално количество албуми, продадени през годините.

Феновете ще могат скоро да чуят и на живо парчетата от Humanoid, по време на южноамериканското турне на Accept, което започва в края на април, както и на куп европейски летни фестивали, включително Hellfest, Wacken и Masters of Rock.