Ад: Майка държала 2-годишното си дете в клетка (СНИМКА)

Момчето е намерено в окаяно състояние със счупени ребра

Актуални новини
17:00 - 20 Май 2024
7034
Ад: Майка държала 2-годишното си дете в клетка (СНИМКА)

2-годишно момче е намерено в окаяно състояние и със синини по тялото от полицията в американския град Бъфало, в щата Ню Йорк. Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели.

Органите на реда открили клетката в жилището им, след като пристигнали да арестуват младата жена заради друго установено престъпление, извършено от нея.

Ограничаващата кутия била покрита с част от детско креватче. Конструкцията била толкова малка и застопорена, че момчето нито можело да се изправи в нея, нито да излезе.

Според полицията клетката била пълна с екскременти и остатъци от храна, а в стаята – с боклуци. 

„Вътре в клетката имаше остатъци от храна – нещо като пилешки кости. Беше отвратително да го видиш“, коментира полицай Джеймс О'Калахан пред WKBW-TV.

Детето било транспортирано до болница, където било установено, че то е с две счупени ребра, които вече били в процес на заздравяване. Според лекарите фрактурите били получени от 10 до 14 дни преди момчето да бъде открито от полицаите.

То имало още натъртвания по лицето и тялото си. Според майката детето било паднало по стълбището. Въпреки че плачеше, тя не смяташе, че е необходимо синът ѝ да посети лекар.

„Жената изрази някакви оправдания защо детето е затворено в клетката. Никое от тях не беше основателна причина. Нека бъдем честни - всеки, който има деца и види тази снимка, знае, че няма причина едно дете да живее така“, коментира служителят на реда.

Майкта Наеша Л. ще бъде обвинена в застрашаването на живота на дете. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи до една година затвор. Не е установено колко време момчето е било затворено в клетката.