Ад на границите ни с Гърция и Турция

Българите използват почивните дни за отдих на юг, като предпочитат Халкидики

Новини
14:16 - 22 Септември 2022
6802
Ад на границите ни с Гърция и Турция

Засилен трафик има от граничните пунктове с България, съобщават от гръцката Пътна полиция. Няма задръствания. Българите използват почивните дни за отдих на юг от границата, като предпочитат Халкидики.

Оживен е трафикът от български коли в северната част от страната. Част от хотелите отново се напълниха с български туристи, решили да прекарат почивните дни на юг.

Предпочитани са близките до границата дестинации. Много туристи пристигнаха с резервации до края на седмицата в Халкидики, съобщават местните хотелиери.

Цените на нощувките и услугите са намалени, което дава възможност за по-малко разходи по почивката.

На остров Тасос пристигат български туристи с организирани екскурзии, информират хотелиерите. Българите се възползват от сезонното намаление в много магазини и засилиха оборота на търговците, съобщават от Кавала и Комотини.

За днес прогнозите са за по-хладно време, но от утре се очаква три дни с температури над 30 градуса и време, подходящо за плаж, според синоптиците. Същевременно невиждан наплив от български коли задръсти граничния пункт "Капитан Андреево" към Турция, предаде БГНЕС.

В Деня на независимостта българите масово се отправят към югоизточната ни съседка - кой на пазар, кой на почивка. Чакането на опашката за преминаване на границата е над 2 часа. Небивалият интерес към Турция е новина и в самата Анкара, след като на граничния пункт имаше дори телевизионен екип на турска медия.

Днешният Ден на независимостта е официален почивен ден в България, но множество работещи са решили да си вземат отпуск в петък, и да слеят почивните дни с уикенда, като така се получава "ваканция" от четири неработни дни.

Снимка: БГНЕС архив