АД: Нито един служител на пламналия хотел не е бил на смяна

Ранен руснак, избягал по чудо с жена си от огъня, разкри шокиращи подробности

Общество
13:50 - 18 Септември 2022
7487
АД: Нито един служител на пламналия хотел не е бил на смяна

Нито един служител на хотел "Централ" в София, който пламна в събота рано сутринта, не е бил на място. При пожара загина колумбийска гражданка, а шестима души, сред които и бебе, бяха ранени. Шокиращото разкритие дойде от руснака Леонид Прайсман, който също бил отседнал там със съпругата си и е ранен. 

Ето какво пише той минути след като избягал по стълбите на сградата: 

"Нашата почивка в България приключва, за съжаление, тъжно. След като посетихме забележителния Доспат и се разходихме из художествена София с невероятните й стари църкви, тази сутрин хотелът ни се запали. По някаква причина нито един от служителите в него не бе в сградата. Един човек почина, а няколко души са тежко ранени. В шок съм. Тичахме по задимените стълби, като стискахме намокрени кърпи на лицата ни. Паднах и счупих крака си". 

Мъжът обаче е получил разрешение да лети към Израел, където живее и няма да бъде опериран у нас. Споделя и че не е останал очарован от българските лекари, които е срещнал в болницата.

Има информация, че двама други мъже са в критично състояние след пожара, а две деца - на 12 и на 7 месеца са в болница.  

Разследването продължава. До момента от управата на хотела не са реагирали, а на страницата му в мрежата няма и дума за случилото се.