Аделина Радева се завръща като водещ на "По света и у нас"

Любопитно
13:37 - 10 Ноември 2020
7267
Аделина Радева се завръща като водещ на "По света и у нас"

Аделина Радева се завръща като водеща на новините по БНТ "По света и у нас", съобщават от медията. Това ще стане още от тази вечер. Неин партньор ще бъде Спас Кьосев.

Досегашната му екранна половинка

Филипа Огнянова е в очакване на първата си рожба и излиза в планирана почивка, за да се подготви за новата си роля на родител.

„Работата е много важна за мен и досега ѝ посвещавах 100% от времето си. Вярвам, че в живота трябва да има баланс и сега е моментът да отделя време за мен и за семейството“, казва развълнувано Филипа Огнянова.

Самата Аделина има повече от сериозен стаж в екипа на „По света и у нас“. Освен като журналист, репортер и автор на много филми, Радева има опит като водеща на сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ (2008-2011) и близо седем години води централната новинарска емисия „По света и у нас“ (2011-2018), заедно с колегата си Георги Любенов. 

За период от две години води сутрешния блок в Нова телевизия, а през пролетта се завърна в БНТ като част от екипа на ежедневното публицистично предаване „Още от деня“, където заедно с Надя Обретенова и Поли Златарева представят първите коментари на горещите теми и актуални събития от деня.