Администрацията на Зеленски се превърна в огнище на коронавируса

Болни съветници на украинския президент били на важни преговори в Париж

Свят
20:38 - 13 Юни 2020
3343
Администрацията на Зеленски се превърна в огнище на коронавируса

През последните два дни в Администрацията на президента на Украйна и Управлението за държавна охрана е регистрирано голямо огнище на коронавирус, пише украинското издание “Страна“, което е получило тази информация от източници от администрацията на Владимир Зеленски.

Според информацията министърът за реинтеграция на временно окупираните територии Алексей Резников се е заразил с коронавирус. Освен това, според публикации в социалната мрежа „Телеграм“, съветникът на президента на Украйна Руслан Демченко също е бил заразен с вируса.

„Страна“ обръща внимание, че двамата в петък са били в Париж за преговори със съветника на френския президент по външнополитическите въпроси Еманюел Бон.

В същото време диагнозата и на двамата е станала известна късно вечерта в петък, след като те са участвали в срещата в Париж.

Ден по-рано стана ясно, че коронавирусна инфекция е потвърдена и у съпругата на президента на Украйна Елена Зеленская, поради което държавният глава реши да се постави в самоизолация.

Съгласно последните данни към 13 юни вирусът е открит в рекорден брой украинци. - 753 души са били заразени. В страната досега са регистрирани 30 506 случая на коронавирусна инфекция.