Административният съд се произнася по жалбата срещу премахването на ПСА

В сряда лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова заведе делото

Актуални новини
13:13 - 15 Декември 2023
2482
Административният съд се произнася по жалбата срещу премахването на ПСА

До края на деня Административният съд на София трябва са се произнесе по делото срещу премахването на Паметника на съветската армия, което в сряда заведе лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова. Заедно със свои симпатизанти тя протестира пред сградата на администрацията на район "Средец" и кмета Трайчо Трайков, който Манолова определи като един от идеолозите за премахването на паметника.

"Надяваме се от съда това безобразие и беззаконие, тази вандалска и варварска проява на областната управа, да бъде прекратена със съответния акт. Очакваме произнасяне", коментира тя.

А общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов отправи различни заплахи към областната управа заради демонтажа на Паметника на съветската армия. Николов поиска среща с управителя Вяра Тодева, но такава не се е състояла заради липса на предварителна уговорка.

На публикация на съветника в социалните мрежи се вижда как той търси обяснения от охраната на сградата на управата.

 "В момента това, което се извършва, е незаконно. 20 милиона струва този паметник. Оставям настрана културната ценност. Какво трябва да направим? Да дойдем няколко стотин човека да изнесем администрацията? Как точно?", заяви Николов след което и попита дали трябва да нареже вратата на управата с флекс, сравнявайки това действие с протичащия демонтаж на паметника.