Адска стихия вилнее в Североизтока (СНИМКИ)

Ураганът събаря дървета и откърти бетонни блокове от сграда в Шумен

Новини
17:49 - 24 Февруари 2020
3503
Адска стихия вилнее в Североизтока (СНИМКИ)

Адската стихия, която се разбушува в Североизтока помита всичко по пътя си. Бурята събори дървета по пътищата и обърка движението. По-рано силният вятър усука камион на "Хемус", съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен.

Пътна полиция пренасочи движението през село Мадара, който е стария път за Варна и освободи отсечката от Варна към Шумен.

Вятърът събори топола в местността „Хищника“ преди отбивката за автомагистрала „Хемус“ по републиканския път и така бе затруднено движението и на входа на Нови пазар.

Дърво бе съборено и в участъка Шумен-Велики Преслав на разклона за село Хан Крум. Пътят за кратко беше блокиран, а после движението се нормализира. Огромен клон от дърво падна и върху спрял автомобил на изхода на Русе в посока София.

Водачите да карат внимателно, предупреждават от Пътна полиция. 

Заради вятъра газобетонни блокчета се откъртиха от жилищна сграда на ул. „Алеко Константинов“ в Шумен преди минути. Натрошените парчета са изпадали по пътното платно и пречат на движението.

Скоростта на вятъра в Шуменска област достигна около 58-65 км в час около 14 часа според дежурните от метеорологичната станция в града. До 100,8 км/час достигна скоростта на вятъра в Русе, съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град.

Следобед скоростта на вятъра е намаляла до 50 км/час. Предупредени са всички капитани и собственици на плавателни съдове по река Дунав.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров каза, че в Русе екипи са реагирали на няколко сигнала за паднали ламарини от покриви на сгради, има и съборени клони на дървета. Няма пострадали хора.