Адв. Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Кристиан Николов ще лежи в затвора 6-7 г.

Общество
15:21 - 21 Април 2020
11198
Адв. Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Кристиан Николов ще лежи в затвора 6-7 г.

Виновният шофьор за смъртта на Милен Цветков ще отиде в затвора за 6-7 години. Има смекчаващи неговата вина обстоятелства - не е осъждан и е млад. Няма причина да се налага минимална присъда – не е оказал помощ на пострадалия, не е спрял автомобила на светофара, употребил е 2 вида наркотици. Това заяви пред Lupa.bg Емануил Йорданов, адвокат и бивш вътрешен министър.

 „Истината за смъртта на Милен Цветков ще излезе след като бъде направена медицинска експертиза на Кристиан Николов.Трябва да се установи какво съдържа кръвта му. Много е важна също автотехническата експертиза, която да установи начина, по който е станало произшествието. Тя ще даде отговор джипът с каква скорост се е движил.

Възможно е да се назначи и комбинирана експертиза, която се изготвя от автотехнически специалисти и лекари”, обясни правозащитникът.

По думите му независимо дали Милен Цветков е починал в момента на удара или в болницата не се променя правната квалификация на деянието. Съдебното решение се постановява на база абсолютно всички доказателства по делата.

По думите му спътниците на Кристиян Николов не би трябвало да бъдат арестувани. Няма правно основание за това. „В последните години задържането е универсално средство в наказателния процес и се използва в най-различни случаи и най-различни цели. Доставя удоволствие на прокуратурата”, каза още адвокатът.