Адв. Людмил Рангелов пред Lupa.bg: В пъти е спаднала престъпността

Апартаментските кражби намаляха, както и обирите на възрастни хора, твърди правозащитникът

Общество
21:05 - 17 Април 2020
6929
Адв. Людмил Рангелов пред Lupa.bg: В пъти е спаднала престъпността

В пъти е спаднала престъпността за месец. Апартаментските кражби намаляха, обирите на възрастни хора също.  Вероятно коронавирусът уплаши престъпниците. Медицината няма картина как протича заболяването и това спря апашите. Това заяви пред Lupa.bg адв. Людмил Рангелов, зам.-председател на Висшия адвокатски съвет.   

По думите му в момента се образуват дребни досъдебни производства за нарушаване на карантината на пристигналите от чужбина. Разследва се още контрабандата на средства за борба с пандемията – маски, облекла, ръкавици.

„Сега делата се гледат предимно по скайп, но е право на всеки обвиняем да поиска да бъде заведен в зала. Рискът от разпространение на коронавируса обаче е голям, защото се налага контакт със служители от съдебна охрана, контакт с адвокати и т.н.”, смята правозащитникът.

Той посочи, че в момента се гледат основно дела за нарушаване на карантината и по-малко за други престъпления. „Отменят се разпити на свидетели по процеси, започнали преди карантината”, обясни адв. Рангелов.