Адвокат Левашки: Хомосексуализмът е декриминализиран през 1968 г. Сега пак го криминализирахме!

Крими
16:54 - 08 Август 2024
1317
Адвокат Левашки: Хомосексуализмът е декриминализиран през 1968 г. Сега пак го криминализирахме!

Инетресно мнение споделя пловдивският адвокат Стефан Левашки за невижданата глупотевина, която сътвориха вчера българските депутати. За даде гласност на своята гледна точка, юристът използва социалната мрежа фейсбук:
 
"На 1 май 1968 г. хомосексуалните актове в социалистическа България официално са декриминализирани. Петдесет и шест години по-късно сме на път отново да ги криминализираме в уж демократична и европейска България. Добре дошли в средновековието".

Припомняме, че вчера след продължили часове наред дебати парламентът прие промяна в Закона за предучилищното и училищното образование, предложена от "Възраждане". С нея се забранява пропаганда, популяризиране и подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната.

В текста за изменението се дава и определение за "нетрадиционна сексуална ориентация" - "различно от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващане за емоционално, романтично, сексуално или чувствено привличане между лица от противоположни полове".