Адвокат на олигарх защитава задържания за смъртта на Тоско (снимки)

Димитрис Цакос брани боса на ПАОК Иван Газидис, след като нахлу с пистолет на терена по време на мач

Топ
18:16 - 10 Януари 2020
10985
Адвокат на олигарх защитава задържания за смъртта на Тоско (снимки)

Все по-заплетен става случаят със смъртта на българския футболен запалянко Тоско Бозаджиев в Солун. Седемчасовите разпити на двамата задържани мъже (б.а. – с неразкрита самоличност от съображения за тяхната сигурност) от вчера не доведоха до бърза развръзка. Единият от тях ще бъде пуснат на свобода, но със забрана да напуска страната и да посещава спортни събития, тъй като властите са преценили, че няма опасност да извърши ново престъпление или да се укрие.

Феновете на ПАОК се отвеждат за разпит. Единият ще бъде пуснат на свобода, другият остава в ареста / снимки: fasonline.gr

Другият младеж обаче остава в ареста, а разследването продължава, разбра се днес. Неговата защита е поета от знаковия адвокат Димитрис Цакос, който преди време брани в съда боса на ПАОК (Солун) – руския олигарх с гръцки корени Иван Савидис. През пролетта на 2018 г., бесен от съдийството, тютюневият магнат нахлу на терена по време на мач своя отбор с пистолет на кръста и извади играчите си игрището, а двубоят бе прекратен. Дръзката му постъпка му донесе присъда от три години без посещения на футболни мачове и глоба 100 000 евро.

Адвокатът Димитрис Цакос ще доказва, че на Тоско е причинена тежка телесна повреда, а не смъртоносна

Въпросният адвокат Димитрис Цакос сега ще защитава фена на ПАОК, останал в ареста. След разпитите Цакос даде изявление пред гръцките медии, в което обяви, че неговият клиент няма вина за смъртта на Тоско Бозаджиев. По думите му българинът умира от инцидента с колата, а при него клиентът му се намирал на 500 метра от мястото.  

„Считам, че обвинението за предумишлено убийство е пресилено. Става въпрос за причиняване на тежка телесна повреда. Полицията също отхвърля възможността деянието да е предварително организирано, с цел причиняване на смърт. Не е възможно група от 20 души да предвидят последвалия развой. Патолозите потвърждават, че смъртта е настъпила вследствие на автомобилното произшествие.

Клиентът ми не приема обвинението. Име свидетелства, че мястото на трагичния инцидент е на 500 метра от кафенето пред, което са били пресрещнати българските фенове. Клиентът ми не е признал вина по обвиненията, отрекъл ги е поради факта, че не е присъствал на мястото по времето на инцидента”, обясни адвокатът на задържания, цитиран от Нова телевизия.

Твърди се, че майката на единия от младежите работи в гръцкото звено за борба с футболното хулиганство

Както е известно, 28-годишният Тоско Бозаджиев заедно с двама свои приятели са атакувани от група от около двайсетина ултраси на ПАОК, въоръжени с бухалки, в близост до паркинг в центъра на Солун. Българите са набити, а при инцидента жертвата пада на уличното платно, където е ударена фатално от преминаващ автомобил.

Тепърва се очаква и съдбата жената, която е шофирала колата. Именно ударът от автомобила води до фаталния край, сочи аутопсията. За жената се знае, че няма връзка с футболните фенове, нито с безредиците по между им. Срещу нея е повдигнато обвинение в убийство по непредпазливост, което най-вероятно ще доведе до условна присъда, прогнозират юристи.

Босът на ПАОК Иван Савидис на терена с пистолета си