Адвокат прибра половин милион с измама

Срещу 38-годишния Мирослав е повдигнато обвинение, че умишлено е заблудил 12 варненци

Новини
13:07 - 02 Април 2019
1331
Адвокат прибра половин милион с измама

Съдят адвокат от Варна за измама за над половин милион лева.

Срещу 38-годишния Мирослав А. е повдигнато обвинение, че умишлено е заблудил 12 варненци и ги е ощетил с общо 505 623 лева - измама в особено големи размери.

Подсъдимият вземал пари от потърпевшите под претекст, че ще участва от тяхно име в обявени за публична продан имоти. Той им обещавал правна помощ при покупката на недвижими имоти във Варна, предлагал им посредничество в преговорите и подготовка на документите за сделката.

По тази престъпна схема подсъдимият действал от 2 юли 2015 г. до 16 февруари 2017 г., като през този период той извършил общо девет измами и заблудил 12 души - някои от тях съпрузи.

Юристът бил препоръчан на пострадалите от съседи, познати и дори от родителите си. Жертвите му се доверили заради професията му на адвокат и го ангажирали да ги представлява и да защитава интересите им. Дори когато Мирослав А. бил лишен от право да упражнява адвокатската професия, той продължил с измамите, представяйки се за действащ адвокат.

На Мирослав е наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Районната прокуратура във Варна му е наложила и забрана да напуска страната. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.