Адвокат: Приятелят на Симона Радева е укрил свидетелите на катастрофата на "Черни връх"

Полицаите, пристигнали на местопроизшествието, са познавали Георги Семерджиев, смята Пламен Димитров

Топ
16:19 - 22 Декември 2022
2680
Адвокат: Приятелят на Симона Радева е укрил свидетелите на катастрофата на "Черни връх"

"Има данни, че приятелят на Симона Радева - Мирослав Якимов, който е полицай в 4-то районно и е бил на работа през нощта на катастрофата на "Черни връх", която причини Георги Семерджиев.

Уведомил е полицайката, че Семерджиев е катастрофирал, а тя е помогнала той да се укрие и не е казала къде може да бъде открит. Свидетел пък е заявил пред Якимов, че е видял в каква посока Георги Семерджиев е побягнал, но полицаят не е записал личните данни на този свидетел и сега той остава неизвестен".

Това каза пред БНТ Пламен Димитров, адвокатът на семейството на загиналата при адския удар Хариет Стефанович.

"Мирослав Якимов твърди, че на местопроизшествието към тях се е приближил някакъв доста висок мъж с много дълга коса, който е заявил, че живее в близост и е видял през неговата тераса как тича в посока фирма "Гимен". И странно е, че те не са му снели данните", заяви още адвокатът.

На този етап не е ясно защо Якимов не е изпълнил задължението си да запише данните за самоличността на този свидетел и да го инструктира да изчака разследващите, пред които да разкаже какво е видял.

"Полицаи, които нямат разследващи функции са пипали забравените в автомобила телефони на Семерджиев и още в първите минути след катастрофата са знаели кой е управлявал колата. От този факт може да се предположи, че тези униформени са познавали този човек", допълни адвокатът.