Адвокат заряза порно звезда в делото й срещу Тръмп

Преди дни съдът отхвърли иска й срещу американския президент

Новини
21:07 - 15 Март 2019
2381
Адвокат заряза порно звезда в делото й срещу Тръмп

Само седмица след като съдът отхвърли иска на порно звездата Сторми Даниълс срещу Доналд Тръмп, отбой би и адвокатът й. Майкъл Авенати обяви, че е прекратил партньорството си с актрисата от филмите за възрастни и вече не я представлява. Повече подробности не се съобщават заради деликатните отношения адвокат - клиент.

В края на миналата година обаче двамата имаха публичен скандал, след като стана известно, че Авенати е завел делото за клевета срещу президента Тръмп и вече бившия му личен адвокат Майкъл Коен без нейното разрешение. Федерален съдия отхвърли преди дни иска за клевета и постанови, че Даниълс трябва да плати 293 000 долара за адвокатски хонорари и 1000 долара глоба.

Актрисата от розовите филми, чието истинско име е Стефани Клифърд, твърди, че е имала връзка с Тръмп през 2006 г., след което негов адвокат й платил 130 000 долара, за да не я разгласява. Тръмп отрича да е имал афера с бившата порно звезда.

В края на февруари бившият адвокат на Тръмп отправи звучни обвинения срещу държавния глава по време на 7-часово свидетелстване пред Конгреса. Той беше разпитан след като веднъж се установи, че дава лъжливи показания. Коен разказа за президентските избори през 2016 г. и евентуалната намеса на Русия, изтичането на личните имейли на Хилари Клинтън, както и за подкупа към порно актрисата Сторми Даниълс.

Адвокатът представи чек от 2017 г., подписан от вече встъпилия в длъжност Доналд Тръмп за $35 000. Парите бившият съветник е превел на порно звездата, за да не заведе дело срещу Тръмп.