Адвокатът на ЦСКА: Жалбата на Веселинов е пусната срещу необжалваем акт

Съдът изобщо няма да я разгледа и ще я отхвърли, уверен е Трендафилов

Спорт
12:15 - 25 Октомври 2023
2536
Адвокатът на ЦСКА: Жалбата на Веселинов е пусната срещу необжалваем акт

Адвокатът на ЦСКА - Станислав Трендафилов, коментира поредното потенциално забавяне на проекта за реконструкция на стадион "Българска армия".

Той начерта очаквания от клуба сценарий, ако жалбоподателят Николай Веселинов не оттегли исканията си, както се надяват червените. Юристът е сигурен, че съдът изобщо няма да разгледа жалбата и ще я отхвърли. Това обаче не значи, че нещата ще се случат бързо...

"Ситуацията наистина е абсурдна. Надяваме се и наистина има възможност този жалбоподател да си оттегли жалбата, за да не се изпраща тя в съда. Защото там ще се развие процес, при който чисто юридически той би трябвало веднага да я върне, тъй като е пусната срещу необжалваем акт. Тоест е недопустима процесуално.

Така че единственият възможен ход на съда е да не разглежда и да върне тази жалба, но лошото е, че когато го направи, това връщане ще подлежи на обжалване пред Върховния съд. Съответно той ще потвърди решение му. Само че знаете, че това отново е свързано с процесуални срокове, със заплащане на такси, които този човек няма да заплати, ще го търсят да го направи. След това пък няма да си приподпише жалбата от юрист и адвокат, пак ще му я върнат...", заяви юристът пред пред "Тема Спорт".