Адвокатът на канещия се да линчува Тагарев: Е, малко грубичко, вярно...

Русофилът Григор не се криел, показвал смело и семейството си във фейсбук, брани го защитникът

Политика
16:51 - 19 Юли 2023
2605
Адвокатът на канещия се да линчува Тагарев: Е, малко грубичко, вярно...

"Чисто емоционално и малко грубо действие, но в никакъв случай заплаха за убийство".  Този коментар направи адвокатът на Григор Димов, който изпрати заплашителни послания на военния министър Тодор Тагарев, информира "Евронюз България".

Адв. Николай Тодоров отрече появилите се информации, че авторът на съобщението е писал от фалшив профил. Не било вярно и че е осъждан.

"Той не се крие, има снимки на жената и децата. Оттам е изпратил съобщенията в месинджъра на министър Тагарев", обясни юристът. Той видял съобщенията и бе категоричен, че са малко груби, но не може по никакъв начин да се интерпретират като закана за убийство. Димов бил гневен на действията, които правителството предприема във връзка с войната в Украйна. 

"Просто казва "ще гниете като кучета" и така нататък”, конкретизира адв. Тодоров и настоя на Димов да бъде наложена най-леката мярка за неотклонение. 

Самият военен министър отказа да коментира случилото се. "Нека си разследва, който си разследва. Видях едно съобщение, което се разпространява, но то няма общо", каза Тодор Тагарев. 

Вчера в социалните мрежи се появи скрийншот от съобщение, за което се твърдеше, че е автентичното изпратено от Димов до Тагарев.  Григор Димов бе арестуван вчера, а заплахите били изпратени на 4 юли. 

Междувременно Софийският районен съд пусна от ареста срещу подписка Григор Димов. В съдебната зала стана известно, че съобщението до Тагарев е изпратено във Фейсбук на 4 юли и в него пише:

 "Ще мреш като куче, предател! Слава Украйна ли? Като куче без история ще мреш. Нов Народен съд иде и ако си мислиш, че ще се отървеш и ще избягаш, жестоко си се излъгал...".

Пред съда Димов каза, че не е имал намерение да убива Тагарев, а е изразил позиция. Той посочи, че искал да бъде гласът на гражданите, които не били съгласни с Тагарев.