Адвокатът на Кристиан: Може някой да е сложил дрога в питието му (СНИМКИ)

Личности
14:53 - 23 Февруари 2021
5266
Адвокатът на Кристиан: Може някой да е сложил дрога в питието му (СНИМКИ)

Възможно било да е имало наркотични вещества в питието на Кристиан Николов, който погуби в катастрофа журналиста Милен Цветков. 

Това заяви адвокат Константин Симеонов, защитник Кристиян Николов след разпита на първите свидетели по делото. Припомняме, малко по-рано днес беше разпитана годеницата на Кристиан Николов - Симона Цанкова, която заяви пред съда, че Николов не пушел дори обикновени цигари.

В списъка на прокуратурата свидетелите, които трябва да бъдат разпитани по делото са 47 души. 

В досъдебното производство са разпитани 74 свидетели, като част от свидетелите прокуратурата не ги е посочила.

Когато процесът по разпит на свидетели приключи, тогава ще се решава дали от останалите, които са разпитвани в досъдебното производство, ще бъдат разпитвани отново.

Той обясни, че по делото има много иззети телефони и електронни устройства, има и експертиза, която ще бъде представена пред съда. В нея имало чатове, за които прокуратурата твърди, че са свързани с придобиване на някакви вещества, от които адвокат Симеонов нищо не разбира. Спорен бил въпросът дали намереният телефон е на Кристиан Николов, защото пряко отношение към събитието нямало.

По думите на адвоката е много вероятно в "Йегермайстера" на Кристиан Николов да е било замесено някакво наркотично вещество.

 "Напълно е възможно някой да е сложил някакви вещества в питието, но когато дойде времето за експертизата ще чуете какви са количествата. Не искам да ги коментирам сега, въпреки че много хора коментираха обстоятелства, свързани с делото, преди да е започнало. Същинската фаза в един наказателен процес не е досъдебното производство, а съдебното такова", категоричен бе адвокат Симеонов.

Той посочи, че има доста съмнителни неща от начина, по който са събирани доказателствата и от начина, по който са били разпитвани свидетелите в досъдебното производство. 

Адвокат Симеонов настоя да се проведе един обективен процес и да се стигне до един справедлив съдебен акт, който не може да удовлетвори желанието на всички страни. В никакъв случай делото не искаме да се превръща в линчуване на човека, който достатъчно добре съзнава какво е направил, призова адвокатът.

Той изтъкна, че има други доказателства и свидетели, които медиите щели да чуят на следващите съдебни заседания. Адвокат Симеонов призна, че журналистът Милен Цветков не е имал никакви шансове да оцелее в резултат на травматичните увреждания, които е получил.

"В конкретния случай Милен Цветков е ходил, движил се е, дишал е и много хора, няколко души са му оказвали помощ, включително и Кристиан в ситуацията, в която се е намирал. Просто той е едно нормално момче", категоричен бе адвокатът.

Червеният светофар на кръстовището на бул. "Черно връх" бил очевидно включен, но спорният въпрос е по отношение на пешеходците. Скоростта също със сигурност е била превишена, но дали е била 99 или 97 км/ч ще покаже експертизата.

"Там има много особености и не ми се иска да коментирам неща, които не сме слушали. Експертизата има много особености по отношение на самия автомобил, ще ги чуете в залата. Да, той се е ускорил, след като е пропуснал автомобил на предишния светофар, който е на гърба на "Парадайс център".

След това се е ускорил, което е логичното, а след това има един период преди самия удар, в който няма ускоряване на неговия автомобил.

Тук е въпросът какво се е случило там", акцентира адвокат Симеонов.

За това, че Георги Иванов, избягалото момче от мястото на катастрофата, адвокат Симеонов увери, че свидетелят ще дойде на разпит в съда. Той е в Италия и учи там. Същото е положение и със сестрата на Кристиан, която учи в Германия, коментира адвокатът и увери, че Георги Иванов не се крие и се страхува.

От своя страна адвокат Менко Менков, подзащитник на семейството на Милен Цветков заяви, че е по-важно обективната находка и това, което е открито в кръвта и урината на подсъдимия. 

Адвокат Менков не е очаквал приятелката на Кристиан Николов да каже, че обратното, че подсъдимият е употребявал наркотици, при положение, че е живяла с него на съпружески начала.

"Важна е обективната находка и това, което е намерено в организма на подсъдимия", посочи адвокат Менков, който не е чул да се прави експертиза на "Йегермайстера", защото това е напитка, която се продава в търговската мрежа.

Той изтъкна, че в кръвта на подсъдимия са открити тежки наркотици от кокаин и амфетамин. Според адвокат Менков също било възможно в питието на Кристиан Николов да е бил сложен наркотик, но въпросът, който трябва да се докаже е как те са влезли в организма му.

Адвокатът посочи, че телефонът, който е намерен в джипа може да се окаже, че няма нищо общо с подсъдимия, въпреки че в устройството са намерени чатове за покупко-продажба на наркотични вещества.

Снимки: Агнес Методиева