Адвокатът на Кристиан Николов: Има противоречия за смъртта на Милен Цветков

Новини
08:11 - 01 Март 2021
4795
Адвокатът на Кристиан Николов: Има противоречия за смъртта на Милен Цветков

Адвокат Константин Симеонов, защитник на подсъдимия Кристиан Николов за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, заяви, че той е проявил загриженост на нормален човек след катастрофата. Имало противоречия в показанията на свидетелите.

"В Наказателния кодекс, в текстовете, свързани с ПТП, има привилегирован текст, който говори за това, когато деецът е направил всичко възможно за спасяването на живота и здравето на пострадалия от пътнотранспортното произшествие. Това не е толкова от значение от гледна точка на квалификацията на деянието по текстовете, по които му е предявено обвинение. Това има значение за това какво му е отношението към случая.

Има противоречиви показания - някои свидетели твърдят, че не са видели той да оказва помощ.

Има други, които са били непосредствено около Милен Цветков след катастрофата, които свидетелстват, че Кристиан е предприел действия, които да му помагат", каза той в предаването "Денят започва" по БНТ".

По думите му при обиска на дома, в който живее Кристиан, е намерен мобилен телефон, в който имало чатове, които могат да се тълкуват по два начина.

"Дали става въпрос за общуване за наркотични вещества или други общувания с млади хора. Спорно е дали всичките чатове са негови или на друг. Важно е кой е ползвал телефона, а не чия собственост е той", добави Константин Симеонов. 

Според него едно правосъдие, за да бъде справедливо, е необходимо да има спокойствие.

"Четох публикация, в която се твърди, че Кристиан предумишлено е причинил смъртта на Милен Цветков. Такива писаници има много в пространството и това не влияе позитивно на спокойствието", обясни той.

Снимка: Агнес Методиева