Адвокатът на момчето от мола: Не може да откаже на натиска от Чеченеца

Крими
11:02 - 07 Април 2023
2575
Адвокатът на момчето от мола: Не може да откаже на натиска от Чеченеца

Младежът е в такова състояние, че реално няма психическата възможност да откаже на натиска, който му е оказан", заяви тази сутрин в ефира на "Нова телевизия" Димитър Киров, адвокат на семейството на младежа, който беше публично унизен в пловдивски мол, а действията бяха заснети на видео и разпространени в социалните мрежи. На кадрите се вижда как младежът е вързан на каишка и разхождан в търговския център.

Към момента трима души са задържани и са с обвинение заради действията спрямо момчето.

Става дума за Тодор Огнянов (известен като Тошо Куката), Петко Караилиев (известен с прякора Чеченеца) и Емили Йорданова (с рождено име Даниел Йорданов). "Тези хора са били напълно наясно какво правят и че младежът при натиск ще се съгласи да направи всичко, каквото поискат. Оказано му е психологическо насилие, той е нямам силата да откаже", каза още адвокатът на момчето.

От прокуратурата обясниха, че пострадалото момче многократко е отказало да участва в клипа и да дойде до клипа, но в крайна сметка е било убедено и е отишло в мола за заснемането на видеото. От държавното обвинение настояват тримата задържани да останат в ареста, а решение за мярката им за неотклонение трябва да бъде взето днес, 7 април, от съда.