Адвокатът на убиеца на Тони Тоневски: Починалият е бил бит от 4-5 души

Магистратите не повярваха на Димитър Пенев и оставиха Кольо Колев зад решетките

Топ
12:36 - 08 Август 2023
2108
Адвокатът на убиеца на Тони Тоневски: Починалият е бил бит от 4-5 души

"За мен не е ясно дали смъртта на Тони Тоневски е вследствие на травмите, които му е нанесъл Кольо Колев, или от друг, или пък от падане. От разпитаните свидетели става ясно, че пострадалият е бил бит от 4-5 души, които не са установени". Това заяви пред Пловдивския апелативен съд адвокат Димитър Пенев, който защитава обвиненият в убийството в парк в кв. "Кючук Париж" Кольо Колев.

55-годишният мъж обжалва постоянния си арест. Прокурор Красимир Папаризов категорично отхвърли версията, че Тоневски е издъхнал вследствие от наранявания, нанесени му от друг. По неговите думи много от разпитаните свидетели са разказали, че след побоя той няколко пъти е отишъл до близък магазин, след което паднал и лежал на земята, но не е имало друго насилие.

"Няколко очевидци говорят за следното - Тони Тоневски в един продължителен период е лежал на земята, много късно са се обадили на 112 и едва 10 часа по-късно е получил лекарска помощ", заяви прокурорът. Той също коментира присъдите на Колев. "Осъждан е 10 пъти, от които 3 за квалифицирано хулиганство. Много е важно и последното от юни миналата година, което е за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие", каза прокурор Папаризов.

"Аз не съм искал да го убия, ние само се скарахме и си разменихме по няколко удара. След това той отида да пие, после пък до супера. Не знам какво е станало", каза в последните си думи Кольо Колев.

След съвещание съдебният състав прецени, че жалбата е неоснователна. Председателят Елена Захова обясни, че са разпитани няколко очевидци, които описвали яростна агресия от страна на Колев. "Неоснователно е и твърдението, че пострадалият в същия ден е бит от 4-5 души, които не са установени. Твърдения за такъв побой са налице по делото, но внимателният им прочит показва, че свидетелят говори за ситуация, която му е разказана от пострадалия преди това", заяви тя. Магистратите оставиха Кольо Колев зад решетките.

Определението на Апелативният съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.