Адвокатът на Васил Божков: Левски е финансово осигурен до лятото

Сините могат да изненада опонентите си с един златен дубъл, твърди Боян Кайров

Спорт
12:02 - 07 Февруари 2020
3975
Адвокатът на Васил Божков: Левски е финансово осигурен до лятото

"В живота две неща са сигурни - смъртта и данъците, но това, което имам като информация и като усещане, е, че до края на шампионата Левски ще запази статут на един финансово стабилен и независим отбор и клуб", това заяви адвокатът на Васил Божков - Боян Кайров в интервю за Гонг.

"Надявам се, че това ще помогне за спечелването на поне един трофей. Дори чувствам, че Левски тази година може да изненада много от опонентите си с един златен дубъл. Г-н Божков в продължение на 1 година дава по два милиона лева на месец. Не знам примерно Флорентино Перес, собственикът на Реал Мадрид, да е ходил на среща с феновете. Отново побългаряваме нещата.

Не искам да изкарвам г-н Божков светец, тъй като тук не е мястото. Тук не говорим за право, а за спорт. Не съм съгласен с това, че г-н Божков е усетил ножа до кокала и тогава е потърсил подкрепа от феновете. Не, той просто ги покани, за да обясни, че това, което прави в продължение на една година, при евентуален негов крах, едва ли ще продължи.

Аз така виждам нещата, а не, че е потърсил помощ. Не съм присъствал на разговор, в който г-н Божков да е поискал нещо от нас. Да ни е казал да излезем на улицата в негова защита. Няма такова нещо. Единствено беше достатъчно откровен да каже, че ако нещата загрубеят няма да може да дава два милиона на месец. Забележете, че г-н Божков никъде не е казвал, че ще се откаже от Левски, което му прави чест. Някъде из контекста на всички интервюта, се пропуска този момент", каза Кайров.

"За мен Левски винаги ще го има. Дори и да започне от нулата, както беше ЦСКА. Такъв вариант обаче аз изключвам поради две причини. Първата е, че вярвам в сегашния собственик, който до ден днешен все още е г-н Васил Крумов Божков. Сигурен съм, че с неговия широк портфейл, широко портфолио и международен бизнес, уважаван в цял свят, включително в Китай и Румъния, разполага с ресурса и потенциала да издържа Левски. Ако не той, поне негови дъщерни компании", сподели още адвокатът на Васил Божков.