Адвокатът по делото "Евгения": Вината на бащата е по-голяма дори от тази на сина му

Пламен Владимиров бе пуснат на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв

Крими
18:40 - 12 Ноември 2023
13207
Адвокатът по делото "Евгения": Вината на бащата е по-голяма дори от тази на сина му

Преди броени дни освободиха от ареста бащата на убиеца на Евгения Владимирова и съучастник на сина си - Пламен Владимиров. Той бе пуснат на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв., въпреки че на първа инстанция бе осъден на "доживотен затвор", заедно със сина си.

Само 20 дни, след като Пламен чу присъдата си "доживотен затвор", той бе пуснат срещу гаранция.

Решението бе взето от апелативни съдии предвид здравословното му състояние и това, че той оказвал съдействие и нямало опасност да се укрие. Решението бе прието като мека казано скандално и още същата вечер имаше организиран протест пред Съдебната палата в столицата, където бе разлепен и транспарант с лицата на тримата съдии, взели това решение.

Ивайло Найденов, адвокатът са семейството, каза че здравословното състояние на Пламен Владимиров е коментирано и преди и че е било такова и тогава, когато е следил снаха си, и когато е помагал на сина си в извършване на престъплението.

„Вината на Пламен Владимиров е по-голяма дори от вината на Орлин Владимиров”, каза адвокат Найденов пред NOVA.

Той отбеляза, че мерките за процесуална принуда трябва да бъдат в открито съдебно заседание. Той припомни данните за извършеното престъпление.

Найденов съобщи също така, че съдебните лекари приемат, че задушаването може да се получи в следствие на това, че Евгения е била увита в тиксо и това да е причината за смъртта. Той изрази надежда, че и втората инстанция ще бъде убедена за съучастието на Пламен Владимиров в убийството.

Баща и син Владимирови чуха присъдата си на първа инстанция на 20 октомври. Тогава съдия Вера Чочкова прочете присъдата на двамата - "доживотен затвор".

Тепърва предстои съдебен процес на втора инстанция - пред Апелативния съд, и трета инстанция - ВКС.