Адвокати отрязаха касапите от Негован

Мастити юристи отказаха да защитават жестоките убийци на пенсионерите Атанасови, назначиха им служебна защита

Новини
06:00 - 06 Септември 2019
8865
Адвокати отрязаха касапите от Негован

Няколко мастити адвокати по наказателно право са отказали да защитават в съда строителите Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, арестувани за бруталното двойно убийство на възрастното семейство Йордан и Мариана Атанасови.

Свирепите убийци, които бяха арестувани преди седмица, след като труповете на 74-годишния бивш треньор по борба и неговата съпруга бяха открити в бидони в язовира край Негован, бяха оставени за постоянно в килии. Магистратите от Софийския апелативен съд единодушно прецениха, че Шляпашки и Нанчев са с висока степен на обществена опасност и са способни да извършат и друго тежко престъпление.

В кулоарите на съда стана известно, че редица именити адвокати са отклонили предложения от роднини на двамата убийци да поемат защитата им. Заради масовия отказ на частни адвокати да защитават касапите, тяхната защита остана в ръцете на служебни адвокати. Назначеният от съда защитник на Пламен Шмляпашки е адвокат Стефан Иванов, а неговата колежка Анна Василева ще брани интересите на Георги Нанчев.

Касапите от Негован Георги Нанчев и Пламен Шляпашки не могат да си намерят свестен адвокат - даже и юристите са шокирани от зверското двойно убийство, извършено от извергите

Направи впечатление, че служебните защитници на свирепите убийци от Негован не пожелаха да коментират самопризнанията на клиентите си и обвиненията срещу тях и не оспориха решението на съда да остави Шляпашки и Нанчев за постоянно в ареста.

Килърите на семейство Атанасови не бяха подкрепени в съдебната зала и от своите семейства. Съпругата на Шляпашки – Нели, обаче е активна в социалната мрежа Фейсбук. Половинката на другия убиец Георги Нанчев също не бе в съда.

Кървавият трилър с двата трупа, натъпкани в бидони, стартира на 18 август, когато рибар се натъкна на череп на язовира в Негован. Пристигналите полицаи откриха три бидона, в които бяха натикани силно разложени трупове. Седмица по-късно стана известно, че труповете са на 74-годишния бивш треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Мариана. Възрастната двойка е била ликвидирана на 14 юли от двамата майстори Георги Нанчев и Пламен Шляпашки, дошли да ремонтират терасата на жилището им на бул. „Витоша” №182.

Разследването на двойното убийство стартира на 18 август, когато в язовира край Негован бяха открити обезглавени трупове, натъпкани в бидони. Разследването установи, че жертвите са възрастното семейство Йордан и Мариана Атанасови.

Жертвите познавали от години убийците, които другарували с треньора по борба. Мотивът на убийството е бил строителите да се докопат до крупна сума пари, която Йордан Атанасов получил от продажба на апартамент в софийския квартал „Гоце Делчев”. Спортният специалист споделил със строителите, че лихвите на банките са ниски и нямало смисъл в трезори да се държат големи суми пари. Шляпашки и Нанчев решили, че възрастният мъж крие пачките от продаденото жилище в апартамента си и затова го очистили заедно с жена му.

Строителят Пламен Шляпашки гръмнал с пистолета си възрастната двойка, а партньора му Нанчев разфасовал труповете

След като Пламен Шляпашки застрелял с незаконен пистолет със заглушител възрастното семейство, неговия партньор Георги Нанчев разфасовал телата им в банята, като рязал главите на пенсионерите с нож и с трион, за да ги натъпка в купените от магазин три бидона. Касапите пожалили единствено белия лабрадор на семейство Атанасови. Двамата пуснали кучето на път за Негован, където изхвърлили в язовира бидоните с нарязаните тела на Йордан и Мариана.

Именно по серийните номера на бидоните полицията стигна до касапите Пламен Шляпашки и Георги Нанчев и ги арестува. И двамата си признаха за двойното убийство, но засега си прехвърлят вината чия е била идеята за варварското клане.