Адвокатка: Шулев има и друга жертва, освен кучето Мечо

Огромна част от сексуалните насилници тормозят животни, обясни Мариета Караджова

Новини
09:30 - 24 Ноември 2022
4083
Адвокатка: Шулев има и друга жертва, освен кучето Мечо

Има съмнения за още една жертва на Захари Шулев, мъжът който прояви особена жестокост към кучето Мечо. Четириногото все още не е открито. Това каза адвокат Мариета Караджова по БНТ.

"Кучето Мечо се намира в приюта на animal rescue и се възстановява. Когато го открили не е било сигурно дали то ще оцелее, защото освен двете счупвания е имало и множество прорези рани и оттоци от силни удари и ритници. Той все още е наплашен и депресиран, но се работи с него. Вече излиза и на кратки разходки."

Няма висока активност на хора, които да подават сигнали срещу насилието над животни. Безразличието и страхът ни е основният проблем. Има проблем и в комуникацията между гражданите и МВР. От 112 не искат да приемат сигнали и за насилие над животни, посочи адвокат Караджова.

Зоополицията съществува само на хартия. Това е не работещо звено. МВР трябва да започне да гледа много сериозно на този тип престъпления.Огромен процент от сексуалните насилници имат история с насилие над животни, посочи още тя пред БНТ.

Виждала съм групи в социалните мрежи,. които са създадени единствено с цел насилие над животни. В тях си разменят съвети как да тровят животни и да стрелят по тях. Има съвети дори как се разрязват мускули и тела на животни. Прокуратурата трябва да се заеме с проблема. Наясно съм, че трудно се доказват такива престъпления.

Ако извършителите бъдат викaни на разпит и се извършват някакви претърсвани в домовете им, е напълно възможно да се открият доказателства, допълни юристката.

Тя припомни и за случая Мима, която бе с отрязани крака. Съседи посочват, че знаят кой е извършителят, но МВР така и не можа да разбере.

Искаме среща с министър Иван Демерджиев, за да го пипитаме как ние като юристи да подпомогнем на МВР да разкрива тези престъпления, допълни тя.