Агенцията по храните си купи 18 пикапа

БАБХ отпусна над милион и половина за новите возила

У нас
16:30 - 20 Януари 2020
3165
Агенцията по храните си купи 18 пикапа

Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) си купи 18 пикапа за 1 615 464 лв. с ДДС. Това става ясно от обявление на институцията. Договор за доставка на возилата 4х4 е подписан с фирма „Тойота -Тиксим“ ЕООД.

Поръчката е била стартирана през октомври месец миналата година. Въпреки високата ѝ прогнозна стойност, почти колкото и окончателната, е довършена рекордно бързо – за 52 календарни дни. Освен скоростния избор, интересни са двамата други кандидати, нестигнали до финала на процедурата.

Единият конкурент на „Тойота - Тиксим“ е била фирма „Медсис“ ЕООД, занимаваща се с медицинска техника. Тя е отсята още след първото отваряне на офертата, защото не е съдържала нито техническо, нито ценово предложение.

Друг участник в състезанието е била фирма „Екселор холдинг груп“ ЕООД. Тя пък, вместо доказателства, че е представител на "Тойота", както твърди, е дал обяснителна записка с теза, че на официалната интернет страница на производителя "Тойота" се съдържа предложение за закупуване на високопроходими автомобили с точно описание на параметри и технически спецификации. Освен това вместо да докаже, че е оторизиран от производителя да обслужва гаранционно и следгаранционно предлаганите автомобили, заявява, че разполага със собствени сервизи за целта.