Агенцията за закрила на детето се самосезира заради бой в мол

При сбиване между младежи между 13 и 17 години е упражнено физическо насилие спрямо едно момиче

Новини
18:46 - 24 Януари 2022
1526
Агенцията за закрила на детето се самосезира заради бой в мол

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира на 24 януари по повод публикувани в медия, според която в столичен мол при сбиване между младежи на видима възраст между 13 и 17 години, е упражнено физическо насилие спрямо едно момиче.

Актът е заснет с мобилни устройства, записите от които се разпространяват в социалните мрежи.

За случая вече е уведомен директорът на компетентната дирекция "Социално подпомагане". Информиран е и началникът на 04 Районно управление на МВР за установяване на самоличността на участниците в инцидента. До изпълнителния директор на търговския център е изпратено писмено запитване за предприетите действия за недопускане ескалиране на напрежение, както и на прояви на физическо насилие между деца и спрямо деца на територията му.

ДАЗД апелира към цялото общество да не бъдем безучастни към случващото се с всяко едно дете.

Ако някой има информация за насилие над дете или, че дете е в беда, може да сигнализира Държавната агенция за закрила на детето анонимно и безплатно, като се обади на Националната телефона линия за деца 116 111. Сигналът ще бъде приет от специалисти, които имат бърза връзка с Отделите за закрила на Агенцията за социално подпомагане и Районните управления на МВР. На линията се оказва и психологическа помощ 24 часа в денонощието.