Агент Майстора: Местните избори станаха повод за нова стратегия на управлението

Те бяха поредният тест за правителствената програма, която не се изпълнява, посочи проф. Александър Маринов

Политика
10:07 - 30 Ноември 2023
2433
Агент Майстора: Местните избори станаха повод за нова стратегия на управлението

След като законът позволява, няма пречки президентът да наложи вето, ако смята, че бюджетът не отговаря на нуждите на хората. Това заяви в студиото на "Денят започва" проф. Александър Маринов, който беше част от Стратегическия съвет към президентството.

По думите му бюджетът се прави, за да функционира добре държавата и обществото да бъде удовлетворено.

"Президентът показва, че може и трябва да се управлява по друг начин. Точно това очакват голяма част от българските граждани. Обществото иска да се прави политика по нов начин", каза той.

Проблемът е, че скандалите в парламента не са някакво театро, те са по същество и засягат важни въпроси. Ние всички се радваме, че управлението не пада, а то в крайна сметка трябва да върши работа", подчерта Александър Маринов.

Проф. Александър Маринов коментира, че местните избори са били една от причините за нова стратегия на управление на някои от водещите партии в парламента.

"Местните избори станаха повод за нови поведения, нови стратегия. Местните избори породиха напрежение във всяка една от партиите и бяха поредният тест, макар и косвен, за правителствената програма, която не се изпълнява", уточни той.