Агент Майстора стана съветник на Гълъб Донев

Александър Маринов беше сред най-острите критици на кабинета "Петков"

Политика
17:16 - 11 Август 2022
4297
Агент Майстора стана съветник на Гълъб Донев

Александър Маринов, председател на стратегическия съвет към президента, е назначен за съветник в политическия кабинет на служебния премиер Гълъб Донев. През последните месеци агент Майстора от ДС неведнъж критикуваше действията на правителството "Петков", като например заяви, че за изгонването на руските дипломати се дължи обяснение.

През 1990 г. Маринов влиза в политиката, като е избран за член на Висшия съвет на БСП. Избран е за народен представител през октомври 1991 г. Същият месец е избран и за председател на Софийската организация на БСП, какъвто е до май 1996 г.

През юни 1996 г., след като различията му с тогавашното ръководство на БСП и парламентарната група достигат своя пик, той си подава оставката. Малко по-късно основава нова партия Български социално-либерален съюз. Опитва се да я развие, дори участва с партията си на местните избори през 1999 г., но без особен успех. През цялото това време продължава да се занимава с политически и социални анализи, тъй като е доктор по социология.