Агент Майстора убеден: Няма да има импийчмънт на Радев

Президентът не би напуснал поста си, за да прави партия, смята проф. Александър Маринов

Политика
09:10 - 31 Януари 2024
3787
Агент Майстора убеден: Няма да има импийчмънт на Радев

По-умните противници на президента предпочитат да го държат настрани. Не отивай да се бориш с прасе в кочината, защото и двамата ще се изцапате, но на него това му прави удоволствие. Ясен е опитът да бъде уваргалян президентът и това е нарушение на неговата репутация. Това каза политологът проф. Александър Маринов пред Нова телевизия.

Когато се каже "пътят на копринката" трябва да се докаже, каза още той. И беше категоричен, че всеки сигнал трябва да бъде проверен и прокуратурата да си върши работата. Той не смята, че ще се стигне до импийчмънт на президента. Няма основание, тези, които се опитат да го направят - ще се сблъскат с конституционни и правни основания. Дори да допуснем, че започнат, те ще направят огромна услуга на президента, каза още той. Защото той ще бъде атакуван по несправедливи причини, користно и да бъде елиминиран като опонент. Нека да допуснем, чисто теоретично, че такова предложение минава през парламента и още по-невъзможното да мине през КС, какво ще имаме като краен резултат: Радев излиза и прави своя партия, а Йотова довършва мандата. И до какво ще доведе това?, каза още той.

Според него имало нужда от алтернатива. Въпросът пък бил кой ще застане зад президента. Мнозинството от българите не одобряват сегашната система и затова не гласуват и търсят алтернатива, каза още той. Радев нямало да организира хората, но можело те да се самоорганизират.

Според него Радев не би напуснал поста си, за да прави партия, защото той имал чувство за дълг.

Той обясни, че ще има търкания в сглобката около регулаторите.