Агония на победата! Треньорът на Голдън Стейт плаче за Кевин Дюрант след победата над Торонто

Воините оцеляха в Канада, след като намалиха резултата в серията на 2:3 успеха срещу Раптърс

Спорт
12:14 - 11 Юни 2019
1760
Агония на победата! Треньорът на Голдън Стейт плаче за Кевин Дюрант след победата над Торонто

Труден, но важен, а наред с това и много сладък успех - Голдън Стейт Уориърс все още е действащ шампион в НБА. Воините на Боб Майърс оцеляха в Канада, след като спечелиха инфарктно визитата си на Торонто Раптърс със 106:105 точки.

По този начин Уориърс намали изаставането си в серията на 2:3 победи, като следващият мач е в тяхната зала в Оукланд.

Голдън Стейт спечели, но загуби ценен играч - Кевин Дюрант, който получи контузия на ахилеса и отпада за следващите двубои на шампионите. Наставникът на тима Боб Майърс, който изгради този отбор, седеше на масата за пресконференции след двубоя. Всички очакваха какво ще каже треньорът, камерите бяха насочени към него, обективите на фотоапаратите - също.

Майърс седеше, очите му бяха насълзени, а гърдите му се издуваха, за да каже нещо, но... никакви думи на успяха да се изтръгнат от неговата уста. Мълчанието в залата беше потискащо. След няколко минути той успя в крайна сметка и заяви като лекар, с такова хландокръвие: "Кевин... Има контузия на ахилеса". Само толкова успя.

Дюрант се опита да помогне на своя отбор, да може Голдън Стейт да спаси сезона. Той се завърна за мача след травма около глезена на десния крак. Кевин престоя в игра 11:57 минути и вкара 11 точки, овладя и две борби. След това падна на пода, сграбчи агонизиращо десния си крак и се запревива. Изглеждаше разочарован, ядосан, смачкан и победен! В крайна сметка успя да се надигне, прегърнал Боб Майърс и Андре Игоудала, за да успее да се добере до съблекалнята. А по-късно да напусне залата с патерици.

В негово отсъствие съотборниците му успяха да стигнат до успеха, благодарение на гарда си Стеф Къри, който наниза 31 точки, а Клей Томпсън добави 26, колкото вкара и крилото и основен реализатор на противниката Торонто Раптърс - Кауи Лионард, който се отчете с дабъл-дабъл и заради 12-те си овладени топки.

Мач номер 6 от Големия финал на НБА се мести в Оукланд, в залата на Голдън Стейт на 14-ти юни, а ако се стигне до 7-ми мач, то той ще бъде отново в Торонто в зала "Скотибанк арина", три дни по-късно.