Агресорът от Царево лекуван в психиатрията

70-годишен мъж буйства с ножове срещу съседите си заради имотни драми

Крими
16:42 - 30 Юни 2019
2150
Агресорът от Царево лекуван в психиатрията

Агресивният мъж, който днес вилня в Царево, е настанен в Центъра за психично здраве „Проф. Иван Темков” - Бургас, където последно е лекуван в края на миналата година, съобщиха официално от бургаската полиция.

Както по-рано Lupa.bg съобщи, днес посред бял ден полицията бе принудена да стреля със стоп патрон по психичноболен мъж, размахвал ножове по улицата. Ченгетата предприели крайната мярка, след като мъжът започнал да крещи и да отправя заплахи към хората, а след това извадил два ножа и започнал да ги размахва. 

По-късно от полицията в Бургас уточниха, че агресорът е 70-годишен мъж от Царево. Той нападнал с два ножа живеещи в кооперация в Царево.

Сигналът е подаден около 10,20 часа. Мъжът е бил агресивен и към полицаите, отишли на място. Те са произвели предупредителен изстрел във въздуха със стоп-патрон, а след това са простреляли нападателя в областта на крака отново със стоп-патрон.

Мъжът отдал парцела си за строеж срещу обезщетение, но системно се оплаквал от съседите си, влизайки в словесни конфликти с тях. Пострадалият възрастен мъж е откаран до УМБАЛ – Бургас, прегледан е и е задържан за настаняване в Центъра за психично здраве в морския град.