Ахмед Доган готви визионерска реч за елита на ДПС

Политика
21:35 - 04 Декември 2019
3833
Ахмед Доган готви визионерска реч за елита на ДПС

На 19 декември почетният лидер ДПС Ахмед Доган ще държи традиционната си реч пред елита на партията.

Всяка година в последния четвъртък преди коледната ваканция на парламента той събира знаковите партийци в Сараите в Бояна на празнична вечеря. 

На речта му се гледа като на знакова не само от членовете на движението, но и от останалите политици. През 2015 г. на същата празнична сбирка словото на Сокола доведе до свалянето на Лютви Местан от лидерския пост в ДПС. Тази година пък ще е в навечерието на националната конференция на партията, на която ще се избира ново ръководство, което създава напрегнато очакване в актива какво послание ще отправи лидерът, пише "24 часа".

При всички случаи словото му ще е визионерско, тъй като на 26 април ДПС чества 30 г. от създаването си, коментират и в самата партия. 

В миналогодишната си реч Доган предложи да се създаде програмен кабинет с програма за ускорено догонващо развитие на страната. Сега партийци предполагат, че ще даде и прочита си на отминалите избори. ДПС обвини управляващите, че в кампанията са впрегнали цялата държавна машина и че манипулациите отдавна не са единични.