Ахмед Вранчев: Очаквам още хора да напуснат групата на ДПС

Заиграването с етническата карта е опасно, заяви независимият депутат

Новини
09:11 - 17 Юли 2024
1083
Ахмед Вранчев: Очаквам още хора да напуснат групата на ДПС

До края на седмицата още народни представители ще напуснат парламентарната група на ДПС. Заседанието на Централния съвет ще е скоро и ще се възпроизведе по напълно естествения път. Това заяви пред БНР независимият депутат Ахмед Вранчев, който наскоро напусна ДПС.

Според него политиците трябва да бъдат лоялни единствено към избирателите си, защото те са ги изпратили в парламента да решават проблемите им. Той е категоричен, че не е предал Делян Пеевски, а се е присъединил към призива на почетния председател Ахмед Доган. По думите му политиката е колективна игра.

Вранчев посочи, че на парламентарната група е било казано за налично решение на Централния оперативен съвет на партията за подкрепа на кабинет на ГЕРБ, а впоследствие се е оказало, че такова няма.

Депутатът смята заиграването с етническата карта за опасно. ДПС е българска партия, либерална, демократична. Няма вътрешнопартийно разделение помаци - турци - християни и т. н. Всички сме равнопоставени. Тези прийоми за насъскване един срещу друг и за печелене на политически дивиденти, поясно Вранчев.