Айде нов тарикатлък: Пробутват блузи и рокли без размер, стават за лилипути

Търговците хитреят, защото не зареждат с всички размери облекла

Новини
18:00 - 24 Юли 2023
4276
Айде нов тарикатлък: Пробутват блузи и рокли без размер, стават за лилипути

Нов трик пробутват търговците от бутиците за дрехи, най-вече в малко посещаваните и незаредени с всички размери облекла. Продавачките пробват да подхлъзват най-напористите клиентки и да ги зарибят да купят нещо по най-нелепия начин. Жените обясняват на кандидат-купувачите, че избраната от тях дреха няма размер, за да не се откажат, ако им се види малка. 

Ако дамите се загледат по някой от моделите,  продавачките веднага скачат с нервна покана: „Тази дрешка е тъкмо за вас, много ще ви отива.”, въпреки че облеклото видимо не отговаря на „габаритите” на клиента.

Ако дрехата изглежда видимо малка и на щендера няма по-голяма, която да е по размер на клиентката, продавачката дава безумното обяснение, че въпросните модели са без размер. „Те нямат размер, тази ще ви стане със сигурност”, хитруват по най-смешния начин закъсалите търговки.

Ако клиентката се окаже по-наивна и изкушена да вземе дрешката без да пробва, или пък пробна няма, голямото разочарование идва вкъщи, след покупката. 

Проблемът е, че практика в родните магазини е да се продават малки номера дрешки, пригодени за дребните китайци, но не и за едрите българи. 

Въпросните облекла имат странна номерация, в повечето случаи неразгадаема за редовия клиент. Най-често големи размери просто липсват и търговците, за да пробутат стоката, обясняват, че и малкият размер става, тъй като дрехата се отпуска и разтяга.

„Това са елементарни похвати на търговците, за да прикрият липсата на снабдяване с пълния набор от големини дрехите си, или пък просто бързо продават големите и гледат да пробутат и най-малкия и рядко търсен размер.”, ядосват се прецакани купувачи.