Айфонът ще се отключва по-лесно и с маска

Apple поправя софтуера, за да ни разпознава устройството по-лесно, когато носим предпазно средство на лицето

Новини
17:10 - 01 Май 2020
3348
Айфонът ще се отключва по-лесно и с маска

Хората по целия свят носят маски, а за някои това е голям проблем, когато телефона не ги разпознае. Apple вече разработва решение.

На повечето от нас, ако не и на всеки, се е случвало в последните 2 месеца да използваме лицево разпознаване, докато носим маска. Трудно е нали? А и е рисково да се свали маската, за да се отключи смартфонът.

От Apple работят неуморно по нови версии на мобилната си операционна система и в новата актуализация iOS13.5 ще видим решение именно на този проблем от ежедневието, както и няколко други промени.

В предстоящия ъпдейт ще има компромисно решение за ползвателите на iPhone X или по-новите модели — веднага щом се плъзне пръст по екрана, за да се отключи устройството, ще се появява опцията за въвеждане на заключващ код. Разликата със сегашната ситуация е, че сега може да отнеме до 10-15 секунди, докато Face ID не ви разпознае и ви поиска код за отключване, а в някои ситуации това време може да е критично.

Тестваният в момента ъпдейт представя първата версия на API за проследяване на контакти на Apple / Google (Contact tracing) за разработчици. Това няма да означава нищо за обикновените потребители, докато държавните здравни агенции не пуснат приложения, които го използват, но разработчиците на тези приложения могат поне да започнат разработката и тестването сега.