Акция срещу "летящи" тротинетки в Плевен

Общество
16:27 - 17 Юни 2024
1233
Акция срещу "летящи" тротинетки в Плевен

Резултатите от първата седмица на специализираната акция срещу нерегламентираното движение на електрически тротинетки в централната пешеходна част на Плевен отчитат над 230 проверени и предупредени лица, предимно тийнейджъри на възраст до 17 години, поставени предупредителни табели по централната пешеходна зона, два съставени акта и два фиша.

За акцията информира на днешното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен Лидия Петкова, заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност“.

„Този вид транспорт създава доста неудобства на гражданите на Плевен и конкретно в централната зона. Водачите на тротинетките и родителите на малолетни и непълнолетни лица, които управляват такива превозни средства, трябва да са наясно, че има възрастови ограничения, има и ограничение за местата за движение. Всичко това е записано в Наредба №3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на общината“, поясни заместник-кметът.

Тя апелира и към родителите преди да закупят електрическа тротинетка на детето си, да му разяснят и правилата за движение по пътищата, и какви могат да бъдат последствията от едно неразумно каране. 

„Дадохме седмица толеранс, сега следват по-сериозни мерки към водачите на електрически тротинетки, които нарушават правилата за движение и не се съобразяват с регламентираните за това места в Плевен“, предупреди Лидия Петкова.