Акция в Бургас, прибраха за рекет Бандата с кирките

Сред задържаните са охранителният бос Николай Мечков и Петър Биберов – Кюфтето

Актуални новини
13:54 - 14 Октомври 2019
15593
Акция в Бургас, прибраха за рекет Бандата с кирките

Мащабна акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура тече от сутринта в Бургас, а мишени на разследващите са охранителния бос Николай Мечков и дясната му ръка Петър Биберов – Кюфтето. До този момент са задържани 7 човека. Засега от полицията отказват подробности, известно е, че разследването е срещу група за изнудвания.

Един от арестуваните от бандата на Николай Мечков в Бургас

Арестуваният Николай Мечков, бос на охранителната фирма VTA в Бургас, е задържан многократно в миналото. Той придоби страховита популярност преди 10 години като шеф на Бандата с кирките – крими организация в морския град, изнудвала за пари влиятелни бизнесмени. Сред методите на бандата бе да забиват по 7 кирки в тузарски лимузини – знак, че жертвата им трябва да си плаща.

Само преди 3 месеца Мечков и останалите от бандата му, сред които братята Николай и Свилен Далакманови, Андрей Янев, Георги Тодоров, Иван Попов, Стоян Кънчев, Неделчо Милчев и Атанас Вълчанов, бяха оправдани от съда по това дело, което се проточи 10 години. Според решението на съда, нямало достатъчно данни, че Николай Мечков е ръководил престъпна група за рекет.

Петър Биберов - Кюфтето за последно бе арестуван миналата есен като заподозрян, че е поръчал палеж в дома на бургаски фоторепортер.

През лятото на 2016 г. охранителния бос Мечков и сподвижникът му Петър Биберов пак бяха арестувани, като тогава бяха разследвани за търговия с наркотици, трафик на бежанци, рекет и умишлени палежи и бомбени взривове. Няколко месеца по-късно групата на Мечков бе освободена тихомълком.

Петър Биберов – Кюфтето пък е разследван като поръчител на палежа на дома на бургаския фоторепортер Божидар Пенков. Жилището бе запалено на 26 октомври 2018 г., а малко по-късно за огнения атентат бяха задържани двама. Оказа се, че подпалвачите са пратени от Пешо Кюфтето. Той има зъб на бургаския фоторепортер Божидар Пенков от ноември 2016 г., когато го нападна, докато журналистът снимаше горящо заведение в морската градина „Бургаски вечери“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ